Rakentajan hitit ja hudit – mikä on trendikästä ja mikä ei

Kodin rakentamisprojekti on meneillään ja suunnitelmissa on se unelmien koti, täydellinen asunto, jonne on ilo kutsua vieraita ja järjestää kaikkia kivoja juhlia rakkaimpien kanssa.

Upea asunto

Lattiamateriaalit

Laminaatti ja parketti pitävät edelleen pintansa. Nyt trendikkäitä valintoja lattiamateriaaleissa ovat joustovinyyli, vinyylikorkki ja vilyylilankku. Nämä trendikkäät lattiamateriaalit omaavat erittäin hyviä ominaisuuksia, joten ei siis ihme, että ovat nyt suosiossa. Ne ovat laadultaan kestäviä ja edistävät tilojen akustiikkaa. Niitä on myös helppo puhdistaa. Näitä luonnonmateriaaleista valmistettuja lattioita löytyy monissa eri sävyissä. Trenditietoinen talon rakentaja tai kodin remontoija valitsee siis nämä edellä mainitut materiaalit.

Älä edes harkitse muovimaton asentamista kotiin, koska se on tällä hetkellä out. Muovimatto on kaiken lisäksi myös terveysriski. Tutkimusten mukaan lattiamaton muovi ja sen kiinnityksessä käytettävä liima hajoavat kemiallisten reaktioiden vuoksi ja samalla sisäilmaan haihtuu terveydelle haitallisia kemikaalijäämiä. Ne siis voivat pitkällä aikavälillä aiheuttaa oireita tai jopa terveyshaitan. Se ei sitä paitsi täytyä äänieristysvaatimuksia kerrostaloissa. Huono ja epämukava materiaali kaiken kaikkiaan.

Skandinaavinen ruokapöytä

Loft-asunto

Oletkin jo varmasti kuullut loft-asunnoista. Ne ovat asuntoja, jotka ovat aiemmin olleet ihan muunlaisessa käytössä olleita rakennuksia. Tyypillinen loft-asunto on entinen tehdasrakennus. Tiloissa on tavallisesti nähtävillä alkuperäisiä rakenteita, kuten vanhoja putkistoja, paljasta tiiliseinää tai betonia. Loft-asunnot ovat tavallisesti korkeita ja avaria. Niitä on helppo muuttaa mieltymystensä mukaisiksi.

Tämä asuntotyyppi on hurmannut sen verran, että näitä myös rakennetaan enemmän. Teollista henkeä huokuvissa loft-asunnoissa viehättää sen rouhkeus. Ne ovat kuin hiomattomia timantteja, mutta niitä ei tarvitsekaan hioa tuosta siloisemmiksi. Loftissa rouheus on se juttu.

Jos haaveissa on loft-asunto, niin rakennusvaiheessa isoin virhe on muokata sitä liikaa. Niitä vanhoja elementtejä kannattaa jättää näkyviin edes osittain, koska ne tekevät loftista viehättävän. Jos taas et ole rakentamassa loft-kotia, niin voit tehdä nykyiseen kotiisi teollisen tunnelman lisäämällä sisustukseen teräksisiä ja betonisia yksityiskohtia. Skandinaavinen sisustus yhdistettynä loft-asuntoon on todella tyylikästä.

Rakentajan unelma-asunto

Värimaailma

Pitkään on suosittu asunnon sisustuksessa valkeaa väriä. Sitä suosivat pääasiassa naiset. Valkoinen väri antaa pienelle huoneistolle tilavuuden tunteen, toisin kuin tummat sävyt. Siinä mielessä vaalea on hyvä valinta, esimerkiksi tapeteissa. Nyt tällä hetkellä on tummien sävyjen suosio noussut korkeampaan potenssiin. Vuoden 2016 asuntomessuilla tummat sävyt olivat hyvin edustettuina eri materiaaleissa. Sitä käytetään muun muassa lattioissa, seinissä ja erilaisissa sisustuselementeissä. Värejä myös tykätään käyttää rohkeammin.

Asunnon rakentaja tai remontoija, jos haluat saada minun mielipiteeni, niin älä tee kodistasi kliinisen valkoista. Kokovalkoinen ei anna kodikasta vaikutelmaa. Kokonaan valkoisessa talossa tulee kylmä ja valkoinen väri on herkkä lialle. Jos on ihastunut valkeaan sisustuksessa, niin pienillä tummilla ja värikkäillä yksityiskohdilla saa aikaan lämpimämmän ja viihtyisämmän vaikutelman.

Keittiö

Trendikkäässä ja uudenaikaisessa keittiössä tekniikka on piilotettu pois näkökentästä. Integroidut kodinkoneet ovat viimeisintä muotia. Mielellään myös liesituuletinkin on hyvä olla piilossa katseilta. Kaikki pienkoneet kahvinkeittimistä leivänpaahtimiin säilytetään kaapeissa. Valaistuksessa sen sijaan ei pihistellä.

Moderni keittiö on selkeälinjainen ja yksinkertainen. Juuri siksi se on tyylikäs. Jos suunnittelet keittiötä, niin valitse selkeälinjaiset materiaalit. Jo modernin näköinen hana antaa uudenaikaisen vaikutelman ja piristää keittiön ilmettä.

Tehosteseinä tiilestä

Kylpyhuone

Kauniissa ja modernissa kylpyhuoneessa sopivat verhoilukivilaatat voivat olla voimakkaasti kuvioituja tai sileäpintaisia. Suosittuja värejä kylpyhuoneissa tällä hetkellä ovat harmaan ja ruskeat eri sävyt. Tyylikäs kylpyhuone on pelkistetty ja tyylikkäällä tavalla vähäeleinen.

On virhe tehdä kylpyhuoneesta räikeän värinen. Sinne sopii parhaiten neutraalit sävyt, kuten nuo trendikkäät harmaa ja ruskea. Kylpyhuoneen voi viimeistellä laittamalla sinne tuoksukynttilän ja kukkia, jotka tuovat tilaan raikkautta ja kauneutta.